Lammstek och ugnsrostad pumpa med fetaost och soltorkad tomat

Lammstek och ugnsrostad pumpa med fetaost och soltorkad tomat

Steka För 6 personer
Ingredienser
  • 1 Scan lammstek, ca 1 kg
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad dragonört
  • 0,5 dl olivolja
  • olja och smör till stekning

Ugnsrostad pumpa

  • ca 2 kg butternutpumpa
  • 6 vitlöksklyftor
  • 200 g tärnad fetaost
  • 100 g strimlade soltorkade tomater
  • 50 g ruccolasallad
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
Gör så här 1. Börja med pumpan. Sätt ugnen på 200°.

2. Skala, dela, kärna ur och skär pumpan i klyftor. Skala och krossa vitlöken. Lägg pumpa och vitlök på en oljad plåt. Salta och peppra och vänd runt. Baka pumpan mjuk i ugnen 15-20 min.

3. Lägg upp pumpan på ett uppläggningsfat. Garnera med fetaost, tomater och ruccola. Ringla över olja och vinäger.

4. Ta ut lammsteken ur nätet och dela den på mitten där det känns naturligt. Putsa bort eventuella hinnor och senor. Skär köttet i 2 cm tjocka skivor.

5. Skala och riv vitlöken. Blanda örter, vitlök och olja.

6. Salta och peppra köttet ca 1/2 min innan stekning.

7. Stek köttet i olja och smör i en het stekpanna 1-2 min på varje sida beroende på tjocklek. Stick in en stektermometer och kontrollera innertemperaturen som ska vara 58°.

8. Lägg upp köttet på ett fat och gnid in skivorna med örtoljan. Servera med pumpan.