Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

FILÉ OCH FLINTA. SPETSKÅL ELLER GRILLKOL
Hos oss glöder alltid en liten brikett i hjärtat. Vad du än marinerar, hur du än tänder, när du nu staplar briketterna - är vi där med dig. Härliga smaker, fantastiska korvar och världens i särklass bästa djuromsorg.
För de flesta av oss är grillen den gemensamma nämnaren för skönt häng så fort det börjar knoppas liiiite på björkarna. I år har vi ett par extra smakrika nyheter! Ett magiskt strössel med japanska smaker, och en grym smakbomb från thailändska Si Racha provinsen.
JU STARKARE DESTO BÄTTRE?
Sting i maten och värme i kroppen!. Japanerna är experter på att få till den perfekta balansen mellan hetta, sötma, sälta och syra.
Scans nya Japanska BBQ Sauce är mer än bara en sås, det är Yin & yang i matform! Här hittar du fruktiga toner av yuzu och citrus, och en massa andra goda hemlighete. Använd den som glaze, marinad eller varför inte en dipp? Rör ut i lite majonnäs och du maxar hamburgaren! Kommer i en proffsig pipflaska som kan användas i köket till en massa annat sen.
VÅRA NYHETER TILL GRILLEN
Asien är många svenskars favoritdestination, nu kan du också med lätthet förflytta smakerna till öst!
SOSEJI
Soseji {betyder korv på japanska} är en smakrik kryddkorv med smak av yuzu och lakritsrot. Korven har en lite mer grovmald struktur och hög kötthalt på 95%.
KUNG FU PLUMA
Har en mild men tydligt asienispirerad kryddning, med toner av syltad ingefära (Gari) och Hoisin. En riktig enkel detalj att hantera, Bara att lägga på grillen och vända några gånger.
GO CHU JANG
Är en grovmald färskkorv med smakinspiration från Korea. Korven har en kötthalt om 90% och är smaksatt med en koreansk chilipasta, smakrik med lätt hetta.
FURIKAKE
Ger din rätt den där fantastiska finishen. Strössla Furikake på toppen på ditt nygrillade kött och du får en helt ny textur och små smakexplosioner som poppar i munnen. Försvinnande gott tillbehör som fungerar som topping till det mesta!
JAPANSK HET BBQ SAUCE
Mer än en sås! Perfekt att använda som en dipp, en glaze eller en smaksättare. Ringla gärna såsen över en grön sallad och du har skapat ett unikt tillbehör till din grillning.
FLINTASTEK MED JALAPEÑO OCH LÖNNSIRAP
En grillklassiker från 70-talet i 2020 kostym! Inspirationen är hämtad från den amerikanska södern med het grön jalapeño och en balanserad sötma från lönnsirapen. Lika bra till familjens sommarmiddag som till den stora festbuffén
TRÄ PÅ PINNE OCH DET BLIR GOTT!
Skär i mindre bitar, trä på en pinne och marinera! Antingen bara kött, eller gör ett klassiskt grillspett med lök, champinjoner, paprika och annat gott man har i skafferiet eller i kylen.
Eller, om man nu vill göra det lite enkelt för sig, som vi gillar. En saftig pluma marinerad med en klassisk Hoisin-glaze. En mörk och mustig, söt sojamarinad som blir helt kanon över glöden. Grilla, låt pluman vila lite, skär upp snyggt och strö över lite Furikake så är du hemma!
FURIVADÅ? FURIKAKE!
Crunch. Umami. Hetta. Färg. Smak!
Men vad ska man ha det till? Jo, allt! En superkrydda till grillat kött, sallader, ris, nudlar, grillade grönsaker och du kan till och med toppa korven med den! En japansk stapelvara som ger färg, smak och crunch till det mesta. Vår egen innehåller bland annat chili flakes, rostad hirs, sesamfrön och goda alger! Grilla en god bit kött, låt vila och skiva snyggt. Strö över rikligt med Furikake, kanske pressa lite lime som slutkläm. Succé.

Favoriten flinta
Inte helt lätt att tro på, men flintasteken är nog det som ligger överst över glöden i de flesta trädgårdar, även 2020!
Och årets kryddning är, trumvirvel; jalapeño och lönnsirap. Frisk hetta och en ton av sötma från lönnsirapen. Går perfekt ihop med grillad sparris eller en härlig sallad och ugnsrostad sötpotatis. För lite mer hetta ös på med vår nya Sriracha-sås.
SNABBASTE GLÖDEN MED FÖNEN!
Det låter ju helt knäppt, men med en fön, eller ännu bättre, lite tryckluft, har du den perfekta glöden på ett par minuter.
Tänd kolet i ett tändrör med lite tidningspapper, låt brinna fem minuter, sen kör du på med fönen. Om du ska använda det lite mer avancerade (och svårantändliga) kolet Binchotan får man började med ett par briketter i botten, som i sin tur tänder Binchotan-kolet. Eller prova det Norrländska kolet Birchotan från Kolektivet. Ett riktigt höjdarkol!
FOLIEHATT? NEJ FOLIEFNATT
Näste efter kolen, är nog folien bästa vännen vid grillen.
Allt gott som går att stoppa i ett foliepaket med en klick smör, lite vitlök och en kryddkvist blir ännu bättre efter en stund på glöden. Låt folket kombinera sina egna paket med olika grönsaker, kryddor, oljor och ett par skivor chorizo. Lägg i god tid runt om på gallret, eller direkt på glöden. Låt det ta sin tid och grilla i lugn och ro, sen gäller det bara att hålla koll på vilket paket som var ens egna…
AFTERBURNER
Klassiskt ZZ-Top studioalbum eller världens i särklass smartaste efterrätt?
Helt ärligt. Resultatet ser inte helt hundra ut. Konsistensen skum. Men bananas vad gott. Skär ett snitt genom bananen och skalet, tryck ner chokladbitar eller gärna med nötter för lite extra crunch! Låt därefter de stackars bananerna få sista hettan från den falnande glöden. Låt de ligga en bra stund medans ni äter allt annat gott från grillen. Bananerna serveras varma såklart! Glass brukar vara en uppskattat av barnen. För lite vuxnare smaker är till exempel är ett glas rom rakt upp och ner en vinnare!