BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE

BURGAREN, FRÅN A TILL Ö

Hur gör man hamburgare på högrevsfärs? Borde du det? Vad ska man tänka på när man grillar hamburgare? Här är några enkla tips och knep på allt från vilken grillmetod du ska använda till hur du formar burgaren för att den ska bli perfekt.

burger01

GRUNDREGLER

LÅT KÖTTET STÅ FÖR SMAKEN

Använd ett bra kött med mycket fett för bästa resultat. Gärna en färs som innehåller ca 20-25 % fett. 

GRILLA HAMBURGARE MED HETTA

Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på hamburgarna. Ytan ska fräsa ordentligt när du lägger de på grillen. 

LÅT BURGAREN VARA IFRED

Undvik att trycka på burgaren med stekspaden. Hamburgaren blir godare ju mer saft som stannar kvar i burgaren. Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut.

 

FÄRS OCH FORM

HAMBURGARE PÅ HÖGREVSFÄRS

Färs av högrev har en högre fetthalt än traditionell nötfärs, det gör att köttsmaken framträder tydligare. En högre fetthalt innebär även att du inte behöver blanda färsen med ägg eller ströbröd för att forma till biffar. Ett tips är att inte blanda kryddorna i färsen, då kan det lätt bli torrt. Krydda istället ovanpå biffarna så behåller du saftigheten. Vi har även andra hamburgare, se vårt övriga sortiment här.

FORMA BURGAREN RÄTT

En miss många gör är att forma hamburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.

Försök också att arbeta med smeten så lite som möjligt, värmen från händerna i kombination med hårt packad smet kan göra köttet segt. 

bbq burger

Smashed burger

Att smasha burgaren har onekligen blivit populärt. Metoden går ut på att man pressar ut en färsboll med ett ordentligt tryck på ett stekbord eller i en stekpanna, detta skapar största möjliga stekyta vilket ger en krispig och god crust samtidigt som det stänger inne saftigheten. Våra smarta rullpack förpackningar är perfekta för just smashing. Måtta, skiva och pressa ut direkt från förpackningen.

Läs mer om våra färser här
rullpack video
IMG 7493 smashed burger scan
film10 hogrev burgare
video

Så grillar du burgaren perfekt

Dina burgare bli extra goda om du slänger dem på grillen. Tänk högrevsfärs för bästa kvalitet!