BLI EN HÖJDARE PÅ HAMBURGARE

Varesig du väljer att grilla någon av våra frysta burgare på nöt och högrev eller smashar den själv så lovar vi att det kommer bli gott! Här är några enkla tips och knep på allt från vilken grillmetod du ska använda till hur du formar burgaren för att den ska bli perfekt. Njut!

Scan 2021 Inspiration Hamburgare hand 1

GRUNDREGLER

LÅT KÖTTET STÅ FÖR SMAKEN

Alla våra hamburgare består av 100% svenskt kött av högsta kvalitet så oavsett vilken av våra hamburgare du väljer lovar vi att det kommer att smaka gott.

GRILLA HAMBURGARE MED HETTA

Se till att grillen är riktigt het innan du slänger på hamburgarna. Köttets yta ska fräsa ordentligt när du lägger hamburgarna på grillen.

LÅT BURGAREN VARA IFRED

För dig som vill ha en saftigare burgare, undvik att trycka på burgaren med stekspaden, på så sätt stannar saften kvar i burgaren.
Skär heller aldrig upp en hamburgare för att se om den är klar, då rinner köttsaften ut.

TILLBEHÖR GÖR DET ÄNNU GODARE

För de yngre kanske det endast är ketchup och kanske lite ost som gäller, men för oss gourmander finns ju en hel värld av goda tillbehör till hamburgare. Listan kan göras lång med ingefärsmajo, salsa eller kryddsmör, läs mer tips här.

FÄRS OCH FORM

HAMBURGARE PÅ HÖGREVSFÄRS

Färs av högrev har en högre fetthalt än traditionell nötfärs, det gör att köttsmaken framträder tydligare. En högre fetthalt innebär även att du inte behöver blanda färsen med ägg eller ströbröd för att forma till biffar. Ett tips är att inte blanda kryddorna i färsen, då kan det lätt bli torrt. Krydda istället ovanpå biffarna så behåller du saftigheten.

FORMA BURGAREN RÄTT

En miss många gör är att forma hamburgaren till en rund form. När köttet tillagas sväller det vilket gör burgaren ännu rundare, och då blir det svårt att få plats med toppingen. Ett tips är därför att istället trycka en liten grop mitt i burgarna, då blir den plattare.

Försök också att arbeta med smeten så lite som möjligt, värmen från händerna i kombination med hårt packad smet kan göra köttet segt. 

bbq burger

Smashed burger

Att smasha burgaren har onekligen blivit populärt. Metoden går ut på att man pressar ut en färsboll med ett ordentligt tryck på ett stekbord eller i en stekpanna, detta skapar största möjliga stekyta vilket ger en krispig och god crust samtidigt som det stänger inne saftigheten. Våra smarta rullpack förpackningar är perfekta för just smashing. Måtta, skiva och pressa ut direkt från förpackningen.

Läs mer
Våra produkter

CHEDDARBURGARE

Ost är livet. Låt oss introducera vår nya saftiga hamburgare fylld med Svensk cheddarost som smälter vid tillagning och skapar en krispig yta.

Läs mer
film10 hogrev burgare
video

Så grillar du burgaren perfekt

Dina burgare bli extra goda om du slänger dem på grillen. Tänk högrevsfärs för bästa kvalitet!