Hawaiian Korvstroganoffish

Hawaiian Korvstroganoffish

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 400g Scan Faluish
  • 1-2 msk smör eller olja att steka i
  • 1 st purjolök, finstrimlad
  • 1 msk röd Thai Curry
  • 400 ml kokosmjölk (på tetra)
  • 1 dl vispgrädde eller kokosgrädde
  • ½ st färsk ananas, tärnad
  • 1 nypa flingsalt

Till servering

  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 nypa kokos
  • Thaibasilika
Gör så här Skölj och finstrimla purjolöken. Fräs i en sautés eller wokpanna med lite smör eller olja. Strimla Faluish ganska fint och bryn på i en separat stekpanna i lite smör. Häll över den frästa korven som nu fått lite färg i wokpannan tillsammans med purjolöken. Lägg röd curry i stekpannan du stekte korven i. Låt curryn svettas lite på medelhög värme en stund så alla smaker kommer fram och utvecklas. Tillsätt kokosmjölken och rör tills den röda curryn lösts upp helt. Tillsätt grädde och häll över i wokpannan tillsammans med de andra ingredienserna. Smaka av och salta efter smak. Dela ananasen i två delar. Gröp ur fruktköttet ur den ena halvan. Kasta mittendelen som är hård och inte ska ätas. Skiva upp önskad mängd ananas och häll ner i Korvstroganoffishen. Servera ris och Korvstroganoffish i den urgröpta ananasen. Toppa rätten med grovt hackade jordnötter, kokosflingor och lite thaibasilika.