Örtkryddad lammstek

Örtkryddad lammstek

För 8 personer
Ingredienser
  • 1 Scan lammstek med ben cirka 2 kg
  • 3 vitlöksklyftor
  • skal och saft av 1 citron
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 5 stora kvistar rosmarin eller 2 tsk torkad

TILL SERVERING

  • rostade grönsaker
  • hasselbackspotatis
Gör så här Sätt ugnen på 150°C.
Gör små hål i steken med en vass kniv. Stick in några skalade och delade vitlöksklyftor i steken tillsammans med små bitar av citronskal. Gnid in steken med citronsaft. Lägg den i en långpanna och krydda båda sidorna med salt och peppar. Repa rosmarinen och lägg den under steken. Sätt en köttermometer i stekens tjockaste del och tillaga till 65°C innertemperatur cirka 1½ timme. Låt steken vila under smörpapper cirka 15 minuter innan den skivas upp.
Servera med rostade grönsaker och hasselbackspotatis.

Tips! Ta till vara på stekskyn som får en god smak av rosmarin. Värm skyn med lätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.