Träffa våra nya bästa smakkompisar!

Vi ääääälskar köttbullar! Så mycket att vi inte längre nöjer oss med lingon, pressgurka och gräddsås!
Vi gillar variation och har därför låtit oss inspireras från världens olika hörn och hittat nya smaker för våra bästa köttbullar.

Låt oss presentera våra nya goda smakkompisar;
Polpette - italienska smaker med lagrad ost och örter och Niku-dango - utsökta japanska bullar kryddade med ingefära och mustig maltvinäger!

VÅRA BÄSTA KÖTTBULLAR HAR NYA SMAKKOMPISAR!

HELGERÅN!

Vi som trodde att vi var ensamma om att bemästra köttbullen. Icke sa nicke!  Italienarna är tydligen inte långt efter, de har ju dessutom pasta att servera till… men Japan? Tydligen kan de mer än sushi. Faktum är att de flesta kök världen över har sin variant på malet kött, gott kryddat och rullade till delikata munsbitar. Råvaran varierar efter land och kultur, lamm, fläsk, nöt, kyckling och vilt. Kalla det köfte, frikadeller eller ćevapčići. Alla har de sin plats på många familjers middagsbord världen över. Att servera med gräddsås och sötsura lingon är enligt svensk sed, men med våra nya smakkompisar tar vi med dig på nya vågade smakresor!

kryddor lagerblad

JAPAN - INTE BARA SUSHI!

Niku-dango, så enkelt översatt som Kött 肉 Boll 団子 är en väldigt populär maträtt  i Japan! De kan friteras, stekas eller grillas. Här hemma i Sverige släpar vi kanske inte fram grillen varje gång vi ska laga köttbullar, en vända i stekpannan fungerar lika bra. Men prova gärna att glasera bullarna på slutet med lite teriyakisås. Servera med en snabb nudelsallad till; fräs finstrimlad morot, lök, vitlök, böngroddar och en näve bladspenat. Tillsätt nykokta nudlar och blanda samman och skvätt på lite soja. Lägg ett par teriyaki-glaserade köttbullar på toppen, strössla med sesamfrön och strimlad salladslök över. Banzai!

vmsk packshot sidebyside dropshadow
Våra produkter

Så här ser de ut i butiken!

NIKU-DANGO

Hajimemashite! Bjud in de japanska smakerna i ditt hem, smakkompisarna är kryddade med ingefära och mustig maltvinäger.

Köp via mathem.se

 

POLPETTE

Pasta med köttbullar är en välbekant kompis i våra svenska hem, låt vår nya smakkompis förflytta smaklökarna till varmare breddgrader med smaker av lagrad ost och hackade örter. Questo piatto è delizioso!

Köp via mathem.se

ITALIEN - PIZZA, MOVE OVER!

Så mycket italienska smaker i en så liten bulle! Härliga örter och lagrad ost kan inte bli något annat än just supergott. Servera med pasta och detta kan bli familjens nya vinnare på riktigt. Stek de rara bullarna i en skvätt olivolja. Tillsätt en ask halverade cocktailtomater, en krossad vitlöksklyfta och en näve färska örter. Rör ned din nykokta favoritpasta med lite av vattnet kvar, krydda med svartpeppar och zesta lite citron över. Prego!

KVISTA TILL VARDAGEN MED LITE GRÖN LYX!

Ett superenkelt tips för att lyfta vardagsmaten en nivå är att tillsätta färska kryddor! Så fint, så gott, och så enkelt! En kruka nedhackade örter över dina favoritbullar skänker verklig lyx över vilken tisdagmiddag som helst! Låt gärna örterna släppa ut sin magi i lite olivolja eller en klick smör när du fräser bullarna de sista sekunderna. Easiest trick in the book!

 

BARA FÄRSKA INGREDIENSER SÅ KLART!

Våra köttbullar tillverkas enbart av svenskt kött och alla andra ingredienser är av högsta kvalitet. På så vis blir våra köttbullar din godaste middag den här gången också - Vi är otroligt stolta över våra bästa köttbullar, och hoppas att de kommer bli dina godaste också!

japan people  darker

MÄSTARE PÅ STREETFOOD!

Japan är som bekant ett land som tar sin matkultur på största allvar. Och med all rätt! Deras variant på köttbullar, Niku-dango, är en vanlig japansk streetfood.  Köttbullarna grillas oftast på en smal och väldigt lång grill. När bullarna börjar bli klara penslas de ofta med lite teriyakisås som sakta får karamelliseras. Ofta sätter försäljarna upp sina små grillstationer runt populära barområden, så att folk kan avrunda kvällen med en god munsbit på vägen hem.

pressad citron
Våra produkter

Våra bästa köttbullar

Får sin goda smak av svensk nötbringa och sidfläsk samt schalottenlök och rött vin. Råvaror som vi valt ut för att göra våra bästa köttbullar extra saftiga och smakrika. Farligt goda.

 

Köp på mathem.se

Läs mer
Grilla

Lär dig allt om kalvbringa | Köttguiden

Kalvbringan är kalvens bröstkorg och är mörare än bringan från nöt. Bringan skärs fri från brosk, ben och hinnor. Kalvbringa kan sågas till kalvrib...

Grilla

Grilla