Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram. Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
RULLAT FRAM I femtio ÅR
Mamma Scan gjorde entré under 70-talet och tog landet med storm. Klara köttbullar bara att värma eller steka på! Fantastisk! Mamma Scan blev snabbt en älskad vardagsfavorit det svenska folkhemmet. Tänk så smidigt. Sedan dess är det nog få personer som haft en uppväxt utan Mamma Scans köttbullar på tallriken då och då.
Mot köttbullarna!
GENOM HISTORIEN MOT FRAMTIDEN
Även om det ibland känns så är köttbullen ingen ny anrättning. Men det visste du nog redan. Men visste du att den dykt upp både på 1300-talet hos Richard den andres hov i England och i mellanöstern under samma tid? Det var dock inte där den klamrade sig kvar, utan i Sverige – Cajsa Warg var noga med sina recept på köttbullar redan på 1700-talet, och ända sedan dess har den varit både stapelvara för vardagen och guldkant på festmåltider – helt enklet ett måste i alla svenska kylskåp.