mamma scan

MAMMA ÄR BÄST

MAMMA HAR BANTAT TRETTIO TON PLAST

Vår älskade Mamma Scans har fått en ny förpackning som bantat trettio ton plast. Och även om man ofta varit sugen på att äta upp allt på en gång, går det nu att smidigt återförsluta förpackningen – ät och spara. Inget svinn!

RULLAT FRAM I femtio ÅR

Mamma Scan gjorde entré under 70-talet och tog landet med storm. Klara köttbullar bara att värma eller steka på! Fantastisk! Mamma Scan blev snabbt en älskad vardagsfavorit det svenska folkhemmet. Tänk så smidigt. Sedan dess är det nog få personer som haft en uppväxt utan Mamma Scans köttbullar på tallriken då och då.

 

Mot köttbullarna!

GENOM HISTORIEN MOT FRAMTIDEN

Även om det ibland känns så är köttbullen ingen ny anrättning. Men det visste du nog redan. Men visste du att den dykt upp både på 1300-talet hos Richard den andres hov i England och i mellanöstern under samma tid? Det var dock inte där den klamrade sig kvar, utan i Sverige – Cajsa Warg var noga med sina recept på köttbullar redan på 1700-talet, och ända sedan dess har den varit både stapelvara för vardagen och guldkant på festmåltider – helt enklet ett måste i alla svenska kylskåp.