I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Grillguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Fänkålssalami
Scans lufttorkade fänkålssalami har en grovmald struktur och kryddas med fänkål. Fänkålssalamin är lufttorkad och varsamt lagrad i minst sex veckor, för en fyllig och mogen smak . Köttet kommer från rapsgris från nio utvalda svenska gårdar. Perfekt till antipasti, charkbrickor, pizza, pasta och smörgåsar med medelhavskänsla.
Innehåll
INGREDIENSER: Svenskt fläskkött av Rapsgris, salt, kryddor (fänkål, grönpeppar, svartpeppar), druvsocker, maltodextrin, antioxidationsmedel E301:E300, färgämne E120, arom och konserveringsmedel (E250). Till 100 g färdig vara har använts 141 g kött.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 200 kJ / 300 kcal
- Fett 21 g
- Varav mättat fett 7 g
- Kolhydrater 0,5 g
- Varav sockerarter 0,5 g
- Protein 25 g
- Salt 4,6 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 630889
Vikt: 2 000 g
GTIN: 2320088900008
Produktdata
Svensk köttråvara
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Skivas tunt, ca 0,8 mm