Lufttorkad skinka med kokt sparris och parmesansås

Lufttorkad skinka med kokt sparris och parmesansås

För 6 personer
Ingredienser
  • 2 pkt Scan Lufttorkad skinka à 100 g
  • 1 kg färsk grön sparris

PARMESANSÅS

  • 4 hårdkokta äggulor
  • 2 råa äggulor
  • 1 msk pesto
  • 1 dl olja
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 dl crème fraiche
  • 4 krm salt
  • vitpeppar

DEKORATION

  • gräslök
  • rosésallad
Gör så här Börja med såsen. Mosa äggulorna och blanda de kokta äggulorna med de råa. Tillsätt pesto. Droppa ner oljan under kraftig vispning. Blanda ner ost och crème fraiche, smaka av med salt och peppar. Skär bort den nedersta delen av sparrisen om den är torr. Koka den i 5 minuter i lättsaltat vatten. Lägg ner dem med "foten" först så inte knopparna går av. Låt dem rinna av. Bunta ihop sparrisen i sex högar. Vira skinkan om och knyt om med gräslöksstrå. Lägg upp sparrisen på tallrik, lägg ett roséblad bredvid och häll sås i. Servera med brytbröd.