Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 pkt prosciutto crudo
- 8 späda morötter alt 2 morötter i stavar
- 8 gröna sparrisar
- 8 salladslökar
TILL GARNERING
- gräslöksstrån
MARINAD
- ¾ dl italiensk dressing på flaska
- 1½ msk honung
Skala sparrisen med en potatisskalare, skär dem 10-12 cm långa.
Ansa salladslökarna.
Koka morötter och sparris nästan mjuka i några minuter.
Lägg salladslöken i kokande vatten i 2 minuter. Häll av vattnet och spola av grönsakerna hastigt i kallt vatten.
Rulla morötterna i skinkskivorna. Ställ grönsakerna i ett glas. Blanda dressing och honung. Häll lite honungsdressing i glasen.
Dekorera ev. med blommor