Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden

Fläskfilé med mustig sås av plommon och smak av mörk choklad
- ca 500 g Scan Fläskfilé
- ½ gul lök hackad
- 1 vitlöksklyfta hackad
- 2 msk pumpafrön
- 25 g sötmandel grovhackad
- ½ tsk malen kanel
- 2 krm chilipulver
- 2 msk smör
- 2 dl vatten
- 3 msk konc. kycklingfond
- 100 g katrinplommon
- 50 g mörk choklad 70% kakaohalt