Matig dinkelsallad med bönor och tunnskivad skinka

Matig dinkelsallad med bönor och tunnskivad skinka

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 förp Scan Pastrami à 150 g
  • 1 förp Scan Piggham rökt skinka 150 g
  • 2 dl hel dinkel
  • 1 burk svarta bönor
  • 1 hackad rödlök
  • 200 g halverade körsbärstomater
  • 70 g grönsallad
  • 1 stor riven morot
  • 1 stor riven färsk rödbeta
  • 1 näve ärtskott

Äppelvinägrett

  • ½ finhackat äpple
  • 2 msk söt senap
  • 1 msk pressad citron
  • ½ dl kallpressad rapsolja
Gör så här Tillaga dinkeln enligt anvisning på förpackningen, låt svalna. Häll av bönorna i en sil och skölj väl. Blanda bönor, dinkel, rödlök och tomater. Smaka av med salt och peppar. Vispa ihop vinägretten och häll över salladen. Fördela salladsblad på fat och lägg på dinkelsalladen. Placera det rårivna i högar med ärtskotten bredvid och toppa med charkuterierna.