Potatisflarn med fetaost och källarrökt skinka

Potatisflarn med fetaost och källarrökt skinka

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Källarrökt skinka à 120 g
  • 250 g fryst bladspenat
  • 1 rulle kyld färdigkavlad smördeg
  • ca 8 kokta, skivade potatisar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm riven muskot
  • 1 kruka färsk timjan
  • 100 g fetaost
Gör så här Sätt ugnen på 200°C. Tina spenaten och krama ur allt vatten. Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik in kanterna och tryck till. Nagga hela smördegen väl med en gaffel. Pressa över vitlök. Pudra över muskot och salta och peppra. Smula över osten. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min eller tills flarnet har fått fin färg. Låt svalna lite. Servera ljummen eller kall. Garnera gärna med timjan. Servera med källarrökt skinka.