Baconburgare caprese

Baconburgare caprese

GrillaSteka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan omsorgsfullt utvalt högrevsfärs
  • 1 pkt Scan tärnat bacon 140 g
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

VINÄGRETT

  • ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • 2 msk strimlad basilika

CAPRESE

  • 4 plommontomater skivade
  • 125 g mozzarellaost skivad
  • 1 rödlök tunt skivad
  • 1 gul lök tunt skivad

TILL SERVERING

  • hamburger- eller pitabröd
Gör så här Vispa ihop ingredienserna till vinägretten i en skål. Smaksätt med en nypa strösocker, salt och peppar. Blanda tomater, mozzarella och lök i en påse eller bunke. Vänd ner vinägretten. Låt dra i 30 minuter. Blanda färs, bacon, olja, salt och peppar i en bunke. Forma färsen till burgare. Grilla dem på en medelvarm grill ca 5 minuter på varje sida. Fyll hamburger- eller pitabröden med caprese och baconburgare. Tips! Har du ont om tid, kan du välja någon av Scans grillfärdiga hamburgare.