Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden


Fläskribs Rapsgris
Art nr: 491990
Styckmästarens Utvalda Rapsgris garanterar en mör och saftig ätupplevelse. Med svensk raps i fodret utvecklar våra rapsgrisar ett helt unikt fläskkött med hög andel fleromättat fett. Fläskribs är en smakrik produkt med ben, styckad från fläsksidan.
Innehåll
Fläskribs av rapsgris
Näringsvärde per 100g
- Energi 193 kJ / 808 kcal
- Fett 13,7 g
- Varav mättat fett 4,4 g
- Kolhydrater 0 g
- Varav sockerarter 0 g
- Protein 17,7 g
- Salt 0,1 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Produktfakta
Artnr: 491990
Vikt: 450 g
GTIN: 2320199000000
Fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige
Förvaring: FÖRVARING & HÅLLBARHET: FÖRVARAS VID HÖGST +4°C
Tillagning
Bryn gärna hela biten runt om men låt sedan Ribsen gå färdigt i ugn på värme mellan 125-175 grader. Genomstekt är de vid 72 grader. Krydda innan med torra kryddor men vill du förstärka smak så gå på med glaze under ugnsvistelsen. Vår Utvalda Rapsgris är tacksam att smaksätta, det möra köttet tar åt sig kryddor väl och blir bra med allt från örter, hetta till fruktighet. Vid servering, dela biten längs med benen i lagom portionsstorlekar. Lika gott på Julbord som på grill.