Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram... Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén? Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning? I alla kök över hela världen spelar korven en viktig roll. Därför finns det en så stor variation, så många varianter och smaker. Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Korvguiden


Kolbasz
Kolbaz är en kryddstark varmrökt korv som är smaksatt med cayennepeppar, vitlök och mild paprika. Den har ganska mycket hetta i smaken. Perfekt på grillen på sommaren eller i stekpannan till hösten. Våra korvar innehåller bara svenskt kött från våra gårdar. Denna korv är fri från gluten, laktos, ägg-, soja-, mjölk- och ärtprotein
Innehåll
INGREDIENSER: Svenskt gris- och nötkött (75%), vatten, potatismjöl, salt, druvsocker, kryddor, paprika, cayennepeppar, lök, vitlök, arom, stabiliseringsmedel E450, antioxidationsmedel E300, konserveringsmedel E250, grisfjälster, rökarom.
Näringsvärde per 100g
- Energi 1 100 kJ / 270 kcal
- Fett 22 g
- Varav mättat fett 9 g
- Kolhydrater 5 g
- Varav sockerarter 0,6 g
- Protein 12 g
- Salt 1,8 g
Allergener
- Gluten Nej
- Mjölk Nej
- Soja Nej
- Ägg Nej
- Lupin Nej
- Senap Nej
- Sesamfrön Nej
- Selleri Nej
- Fisk Nej
Teknisk data
Artnr: 602767
Vikt: 300 g
GTIN: 7300206295006
Produktdata
Svensk köttråvara
Förvaring: KYLVARA: FÖRVARAS VID HÖGST +8°C
Tillagning
Skär små snitt i korven. Stek i stekpanna i lite matfett på medelvärme ca 12 min. Vänd korven under stekningen. Skär små snitt i korven. Värm i mikro 700W ca 1½ min. Låt vila någon minut innan servering så värmen fördelar sig.