Lammytterfilé i rotfruktsbuljong

Lammytterfilé i rotfruktsbuljong

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Lammytterfilé
  • 2 vitlöksklyftor halverade
  • 1 msk smör
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 800 g blandade rotfrukter och potatis
  • 1 purjolök i mindre bitar

INGEFÄRSYOGHURT

  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 tsk malen ingefära
Gör så här Gnid in filéerna med vitlök. Bryn dem i smör i en gryta. Stick in en köttermometer i en av filéernas mitt. Ansa rotfrukterna, skär dem i strimlor och lägg i grytan. Häll på buljong och låt köttet sjuda tills termometern visar 65°C, ca 10 minuter. Lyft upp köttet och låt vila under smörpapper i ca 5 minuter. Blanda ingredienserna till ingefärsyoghurten i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Ansa och strimla purjolöken och lägg den i buljongen. Skär lammytterfiléerna i skivor. Servera dem med rotfrukter, buljong och ingefärsyoghurt.