Skinkstek Provencale med bacon

Skinkstek Provencale med bacon

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Piggham skinkstek
  • 1 pkt Scan Piggham bacon 140 g
  • 8 potatisar ca 800 g
  • 2 msk olivolja till potatisen
  • 1 gul lök klyftad
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 8 tomater gärna olika färger
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 litet knippe persilja
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
Gör så här Borsta potatisen och skär den i ½-1 cm tjocka skivor. Blanda med olivolja, lite salt och vitpeppar och rosta dem i ugn 175°C, ca 20 minuter. Tillsätt sedan lökklyftor, rosmarin och baconskivor, som får rosta med de sista 10 min. Dela tomaterna och blanda med salt, socker och olivolja. Lägg i en ugnsfast form och rosta dem i ugn 175°C, 10-15 min. Hacka vitlök och persilja. Skär skinkan i skivor. Gör flera små fickor i skinkskivorna och fyll dem med hacket. Salta och mal vitpeppar över. Bryn skinkskivorna i smör i en stekpanna några minuter tills de fått fin färg. Stek klara i ugn i 175°C ca 5 min eller tills innertemperaturen är 65°C (använd gärna stektermometer). Blanda crème fraiche och hackad vitlök, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp skinkan och tomater på ett fat med såsen vid sidan om.