Kolbasz-sallad med broccoli och getost

Kolbasz-sallad med broccoli och getost

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 4 st Scan kolbasz-korv
  • 2 broccolihuvuden
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 schalottenlökar
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja

GETOSTDRESSING

  • 1 dl crème fraiche
  • 50 g getost (chèvre)
Gör så här Skär korven på längden i tunna skivor. Plocka broccolin i små buketter. Ånga eller koka broccoli i lättsaltat vatten ca 3 - 4 minuter. Finhacka schalottenlök och blanda med varm broccoli. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna på medelvärme. Mixa crème fraiche med getost i en food processor till en slät dressing. Späd eventuellt med mjölk för tunnare dressing. Stek korven i en stekpanna, 1 minut på var sida. Pressa citron och droppa olivolja överbroccolin. Krydda med svartpeppar, ringla över med dressing.