Falukorvsgryta med äppelmos och riven pepparrot

Falukorvsgryta med äppelmos och riven pepparrot

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Falukorv 600 g
  • 4 potatisar
  • 1 bit rotselleri
  • 2 morötter
  • 2 msk grönsaksfond
  • 6 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 purjolök
  • 1 knippa persilja
  • 200 g äppelmos
  • 3 msk riven pepparrot
Gör så här Skala potatis och rotfrukter och skär i bitar. Lägg i en gryta och häll på grönsaksfond och vatten. Lägg i lagerblad. Koka rotfrukterna mjuka i cirka 10 minuter. Skär korven och purjolöken i bitar och låt koka med någon minut. Servera med hackad persilja och äppelmos blandat med pepparrot. Dryckestips: Falukorvsgryta kräver nästan ett glas mjölk eller lättöl.