Pastramisallad

Pastramisallad

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 pkt Scan Pastrami tunna skivor 150 g
  • 125 g blandad sallad
  • 2 avokado i bitar
  • 2 apelsiner i hinnfria klyftor
  • ½ skivad rödlök
  • 150 g svamp t ex kantareller eller champinjoner
  • gourmetsalt och nymalen svartpeppar

SOLROSDRESSING

  • 1 msk solrosfrön
  • 1½ msk balsamvinäger
  • ½ dl solrosolja
  • ½ krm salt
  • nymalen svartpeppar
Gör så här Rosta solrosfröna i torr stekpanna på hög värme ett par minuter. Skaka då och då. Låt svalna. Vispa ihop dressingen och tillsätt fröna. Blanda salladen med dressingen i en skål. Tag upp salladen och lägg på ett stort fat. Lägg på avokado, apelsin och rödlök. Vik pastramin till fina strutar och lägg dem ovanpå. Toppa med smörstekt ljummen svamp. Peppra och strö på lite gourmetsalt. Tips! Pressa lite citron över avokadoskivorna så mörknar de inte.