Chorizo med sultanens ris

Chorizo med sultanens ris

För 4 personer
Ingredienser
  • 2 förp Scan Chorizo
  • 1 msk smör

Sultanens skattkammarris

  • 4 port kokt basmatiris
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk gurkmeja eller 1 pkt saffran (0.5 g)
  • 1 dl torkad frukt t ex aprikoser och russin

Raita

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 tsk torkad mynta
  • 1 krm salt
Gör så här Gör små snitt i korvskinnet med en vass kniv. Stek korvarna i smör i en stekpanna. Tillaga riset enligt beskrivning på förpackningen, låt råsocker och gurkmeja koka med. Låt den torkade frukten få ett uppkok i lite vatten. Häll av vattnet och blanda ner frukten i det färdiga riset. Blanda samman raitan. Servera korven med raita, ris och morötter.