Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 400 g Scan köttfärs
- 2 små kokta kalla finrivna potatisar
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- ½ tsk paprikapulver
- 1 liten finhackad gul lök
- 1½-2 dl vatten
Tips! Byt ut paprikan mot en av dessa
- 1 tsk senap
- 1-2 tsk tomatpuré
- 1 krm kanel och 1 krm kardemumma
- 1 krm ingefära
- 1 tsk franska örtkryddor
Yoghurtsås
- 2 dl naturell yoghurt 3%
- 1 dl grovhackad persilja
- 1 tsk citronsaft
Gurkröra
- 1½ dl Keso
- ½ dl bostongurka
- ½ dl tacosås
Tomatsalsa
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- ½ msk olja
- 1 burk krossade tomater 400 g
- ½ tsk salt
- ½-1 krm peppar
- 1 krm socker