Julprinskorv i ugn med kål, rödlök & äpple
Julprinskorv i ugn med kål, rödlök & äpple

Julprinskorv i ugn med kål, rödlök & äpple

En godare jul: Prinskorv i ugn med kål, rödlök och äpple - en enkel och smakrik julrätt där sötma och sälta möts i perfekt harmoni. Perfekt för julbordet eller vintermiddagen!

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan julprinskorv
  • ½ vitkålshuvud
  • 2 rödlökar, skivade
  • 2 äpplen i tunna klyftor
  • 50 g smör
  • 2 msk ljus sirap
  • Timjan
Gör så här Lägg prinskorvarna i en ugnsform. Strimla vitkålen och skiva rödlöken, skär äpplena i tunna klyftor och lägg allt runt korvarna. Klicka över smöret och ringla sirapen, strö över timjan och krydda med salt och peppar. Blanda försiktigt och ställ in i ugnen på 200?°C i cirka 25-30 minuter tills korvarna är gyllene och grönsakerna mjuka med fin rostad yta.