Glaserade köttbullar med brysselkål
Glaserade köttbullar med brysselkål

Glaserade köttbullar med brysselkål

En godare jul: glaserade köttbullar med cumberlandsås, brysselkål, hasselnötter och salvia - en elegant twist på klassiska julbordssmaker.

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 påse Scan Delikatess köttbullar
  • 1 dl cumberlandsås
  • 0,5 dl kalvfond
  • 25 g smör

brysselkål

  • 400 g färsk brysselkål, halverad
  • 2-3 msk smör
  • 1 liten näve hasselnötter, grovhackade
  • 6-8 färska salviablad
  • Salt & peppar
  • 1 msk citronjuice
Gör så här Lägg köttbullarna i en stekpanna med smör och låt de få lite färg. Tillsätt cumberlandsås, kalvfond och smör. Låt allt sjuda på medelvärme tills köttbullarna är genomvarma och glaserade, cirka 3-5 minuter, och vänd runt så att de täcks av såsen.

Koka under tiden brysselkålen i lättsaltat vatten i tre till fyra minuter tills den är lätt mjuk men fortfarande har spänst, häll av vattnet och låt kålen ånga av. Smält smöret i en stor stekpanna, lägg i brysselkålen och stek på medelhög värme tills den får fin färg. Tillsätt grovhackade hasselnötter och salviablad och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Lägg upp brysselkålen på ett fat, toppa med de glaserade köttbullarna och ringla över lite av den kvarvarande såsen från pannan.