Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 påse Scan Delikatess köttbullar
- 1 dl cumberlandsås
- 0,5 dl kalvfond
- 25 g smör
brysselkål
- 400 g färsk brysselkål, halverad
- 2-3 msk smör
- 1 liten näve hasselnötter, grovhackade
- 6-8 färska salviablad
- Salt & peppar
- 1 msk citronjuice
Koka under tiden brysselkålen i lättsaltat vatten i tre till fyra minuter tills den är lätt mjuk men fortfarande har spänst, häll av vattnet och låt kålen ånga av. Smält smöret i en stor stekpanna, lägg i brysselkålen och stek på medelhög värme tills den får fin färg. Tillsätt grovhackade hasselnötter och salviablad och stek ytterligare någon minut. Smaka av med salt, peppar och citronjuice. Lägg upp brysselkålen på ett fat, toppa med de glaserade köttbullarna och ringla över lite av den kvarvarande såsen från pannan.