Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 600 g Scan fläskytterfilé
- 1 paket Scan prosciutto crudo
- 1 kruka Salvia
- 1 msk smör
risotto
- 3 dl Aborioris
- 2 dl Vitt vin
- 9 dl Kyckling buljong
- 50 g smör
- 75 g parmesan
- 1 msk olivolja
gremolata
- 1 msk olivolja
- 1 msk fryst persilja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk citronjuice
Stek riset i olja i 2min tills riset börjar bli glansigt. Tillsätt vitvin och koka in vinet. Tillsätt kyckling buljong pö om pö och rör hela tiden. När riset är lagom al dente så tillsätt parmesan, smör och ringla över olivolja, servera direkt.
Blanda olivolja, persilja, citronjuice och pressad vitlök.