Saltimbocca med risotto och gremolata
Saltimbocca med risotto och gremolata

Saltimbocca med risotto och gremolata

En italiensk klassiker med smakrik balans mellan sälta, syra och örter. Perfekt för helgmiddag med guldkant!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan fläskytterfilé
  • 1 paket Scan prosciutto crudo
  • 1 kruka Salvia
  • 1 msk smör

risotto

  • 3 dl Aborioris
  • 2 dl Vitt vin
  • 9 dl Kyckling buljong
  • 50 g smör
  • 75 g parmesan
  • 1 msk olivolja

gremolata

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk citronjuice
Gör så här Skiva fläskytterfilé i 1cm tjocka skivor. Lägg ett blad salvia på köttsidorna och vira prosciutto runt köttet och stek till fin färg i smör på medel temperatur.

Stek riset i olja i 2min tills riset börjar bli glansigt. Tillsätt vitvin och koka in vinet. Tillsätt kyckling buljong pö om pö och rör hela tiden. När riset är lagom al dente så tillsätt parmesan, smör och ringla över olivolja, servera direkt.

Blanda olivolja, persilja, citronjuice och pressad vitlök.