Hotranch kotlett burgare
Hotranch kotlett burgare

Hotranch kotlett burgare

Hotranch-burgare med friterad kotlett och råkost - krispig, smakrik och het twist på klassikern. Perfekt för helgmys, streetfood eller snabb middag med attityd!

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 Scan tunnskivad kotlett
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl panko eller ströbröd
  • Salt & svartpeppar
  • Olja till fritering (t.ex. rapsolja)

Ranchdressing

  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl gräddfil eller crème fraîche
  • 1 vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 tsk torkad dill
  • 1 tsk lökpulver
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • Salt & peppar

Het majonnäsdressing

  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk sambal olelek
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk limejuice
  • 1 msk vatten

Råkost

  • 1 st Morot
  • 1 bit rödkål
  • 1 st rödlök
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 2 msk ättika
  • Briochbröd
  • Hamburgerost
Gör så här Banka eventuellt ut kotletterna lätt. Krydda med salt & peppar. Panera i följande ordning: vetemjöl. Uppvispat ägg, Panko
Stek dom panerade kotletterna i olja på medeltemperatur i en stekpanna.

Blanda alla ingredienser till ranchdressingen i en skål. Smaka av med salt & peppar.
Rör ihop majonnäs, sambal olelek, limejuice, vatten och smaka av med honung för att dämpa hetta i den heta majonnäsdressingen

Rosta brödet, lägg på stekta kotletter, ost, massor med råkost, ringla över massor med sås toppa med sista brödet.