Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 4 Scan tunnskivad kotlett
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg
- 2 dl panko eller ströbröd
- Salt & svartpeppar
- Olja till fritering (t.ex. rapsolja)
Ranchdressing
- 1 dl majonnäs
- ½ dl gräddfil eller crème fraîche
- 1 vitlöksklyfta (pressad)
- 1 tsk torkad dill
- 1 tsk lökpulver
- ½ tsk vitvinsvinäger
- Salt & peppar
Het majonnäsdressing
- 1 dl majonnäs
- 2 msk sambal olelek
- 1 tsk honung
- 1 tsk limejuice
- 1 msk vatten
Råkost
- 1 st Morot
- 1 bit rödkål
- 1 st rödlök
- 1 msk socker
- 1 msk salt
- 2 msk ättika
- Briochbröd
- Hamburgerost
Stek dom panerade kotletterna i olja på medeltemperatur i en stekpanna.
Blanda alla ingredienser till ranchdressingen i en skål. Smaka av med salt & peppar.
Rör ihop majonnäs, sambal olelek, limejuice, vatten och smaka av med honung för att dämpa hetta i den heta majonnäsdressingen
Rosta brödet, lägg på stekta kotletter, ost, massor med råkost, ringla över massor med sås toppa med sista brödet.