Lövbiff "steak minute" med pommes frites
Lövbiff "steak minute" med pommes frites

Lövbiff "steak minute" med pommes frites

Lövbiff "steak minute" med potatiskaka som pommes frites och café de Paris-smör - en snabb, lyxig rätt med fransk touch som passar perfekt till helgmiddag!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan Lövbiff
  • 25 g smör
  • 1 msk olja

café de paris smör

  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk persilja, finhackad
  • Salt och svartpeppar

potatiskaka

  • 800 g mjölig potatis
  • 50 g smör
  • Salt
Gör så här Skiva potatisen tunt gärna med en mandolin. Smält smör och blanda med potatisskivorna. Lägg potatisen i en brödform och baka i ugnen på 150c i ca 40min. Potatisen skall vara mjuk rakt igenom. Kyl ner potatis under press. Ta ur potatiskakan ur formen och skär till lagom stora bitar. Stek i smör och olja till fin färg.

Blanda rumstempererat smör med alla ingredienser.

Stek lövbiffen i en panna på högsta värme, använd gärna en hamburgarpress som vikt på lövbiffen för extra stekyta.