Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 600 g Scan Lövbiff
- 25 g smör
- 1 msk olja
café de paris smör
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk schalottenlök, finhackad
- 1 tsk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk worcestershiresås
- 1 tsk citronsaft
- 1 msk persilja, finhackad
- Salt och svartpeppar
potatiskaka
- 800 g mjölig potatis
- 50 g smör
- Salt
Blanda rumstempererat smör med alla ingredienser.
Stek lövbiffen i en panna på högsta värme, använd gärna en hamburgarpress som vikt på lövbiffen för extra stekyta.