Baguette med lövbiff

Baguette med lövbiff

Gör en generös och matig baguette med lövbiff och lime-ingefärssallad till picknick eller en dag i båten.

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Lövbiff
  • 4 st små baguetter eller dela en stor

Marinad

  • 0,5 dl Hoisinsås
  • 1 msk Riven färsk ingefära
  • 1 Vitlöksklyfta - riven
  • 0,5 tsk Sambal oelek
  • 0,5 dl Ljus japansk soja
  • 2 msk Honung
  • 1 tsk Salt

Lag till grönsaker

  • 1,5 dl Ättika
  • 2 dl Socker
  • 4 dl Vatten
  • 0,5 tsk Salt

Grönsaker i lag

  • 2 dl Strimlad eller grovriven morot
  • 2 dl Strimlad kål - vit eller röd
  • 1 Röd lök tunt skivad

Majonäsröra

  • 3 dl Majonnäs
  • 1 Lime - zest och juice
  • 1 msk Finhackad inlagd ingefära
  • Salt och ev. lite chiliflakes

Topping

  • 1 Gurka
  • 1 Kruka färsk koriander
  • Sriracha
Gör så här Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i strimlad lövbiff, låt marinera minst någon timme men gärna mer.

Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Strimla morötter, kål och rödlök och slå lagen över grönsakerna. Låt grönsakerna svalna i lagen och häll sedan av det mesta av vätskan.

Blanda majonnäs med lime och ingefära, smaka av med salt och chili.

Skiva gurka samt skölj och plocka koriandern.

Hetta upp en stekpanna och fräs snabbt på lövbiffen precis så den får lite färg.

Skär ett snitt i baguetten och fyll den rikligt med majonnäs, picklade grönsaker, gurka, biff och koriander. Toppa med sriracha för extra hetta.