Kotletter med kantareller och potatisgratäng
Kotletter med kantareller och potatisgratäng

Kotletter med kantareller och potatisgratäng

En rustik och smakrik rätt som lyfter höstens middagar med klassisk husmanslyx!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g Scan skivad benfria kotlett
  • 1 msk smör
  • 800 g Scan potatisgratäng
  • 200 g Kantareller
  • 1 msk smör
  • 50 g riven ost
  • 2 st Gul lök
  • 3 dl kalvfond
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk maizena + 1 msk vatten
  • Salt och peppar
Gör så här Rensa och stek kantarellerna i smör och olja. Häll ner potatisgratängen i en form och toppa med kantareller och riven ost. Baka gratängen i 30 min 225C.

Stek kotletterna i smör på medelhög temperatur ca 3min på varje sida. Låt kotletterna vila.

Lägg ner skivad lök i samma panna och tillsätt socker. Stek löken i 2min och tillsätt kalvfond och rödvinsvinäger. Koka ihop såsen i 5min och reda av med maizena och vatten. Smaka av med salt och peppar.