Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 600 g Scan skivad benfria kotlett
- 1 msk smör
- 800 g Scan potatisgratäng
- 200 g Kantareller
- 1 msk smör
- 50 g riven ost
- 2 st Gul lök
- 3 dl kalvfond
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 1 tsk maizena + 1 msk vatten
- Salt och peppar
Stek kotletterna i smör på medelhög temperatur ca 3min på varje sida. Låt kotletterna vila.
Lägg ner skivad lök i samma panna och tillsätt socker. Stek löken i 2min och tillsätt kalvfond och rödvinsvinäger. Koka ihop såsen i 5min och reda av med maizena och vatten. Smaka av med salt och peppar.