Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 4 portioner Mamma Scans köttbullar
- 2 msk smör
- 1 tsk pepparmix
- 2 dl rökig BBQ-sås
Potatissallad
- 1 kg kokt små potatis
- 1 knippe sparris
- 1 gurka
- 1 näve sockerärtor
- 1 knippe dill
Dressing
- 1 kruka basilika
- 1 knippe persilja
- 5 stjälkar dragon eller 2 tsk dragon i vinäger
- 1 vitlöksklyfta
- 2 st avokado
- 0,5 citron - zest o juice
- 1 dl majonnäs
- 2 msk vatten
- 1 tsk honung
- Salt och peppar
Blanchera sparrisen (koka i saltat vatten någon minut). Skiva gurkan och klyv ärtorna på längden.
Mixa alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Vänd runt potatis och grönsaker med den gröna dressingen.
Stek köttbullarna i smör - när de fått färg tillsätts peppar och BBQ-sås. Sänk värmen och rör runt till såsen blivit som en glace på köttbullarna - servera med salladen.