BBQ-stekta köttbullar med Greengodess-dressing
BBQ-stekta köttbullar med Greengodess-dressing

BBQ-stekta köttbullar med Greengodess-dressing

Potatissallad med krämig Greengoddess-dressing och BBQ-stekta köttbullar - en smakrik twist på klassikern som passar perfekt till grill, buffé eller vardagslyx!

För 4 personer
Ingredienser
  • 4 portioner Mamma Scans köttbullar
  • 2 msk smör
  • 1 tsk pepparmix
  • 2 dl rökig BBQ-sås

Potatissallad

  • 1 kg kokt små potatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 gurka
  • 1 näve sockerärtor
  • 1 knippe dill

Dressing

  • 1 kruka basilika
  • 1 knippe persilja
  • 5 stjälkar dragon eller 2 tsk dragon i vinäger
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 st avokado
  • 0,5 citron - zest o juice
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk honung
  • Salt och peppar
Gör så här Koka potatisen, häll av och låt svalna.

Blanchera sparrisen (koka i saltat vatten någon minut). Skiva gurkan och klyv ärtorna på längden.

Mixa alla ingredienser till dressingen och smaka av med salt och peppar. Vänd runt potatis och grönsaker med den gröna dressingen.

Stek köttbullarna i smör - när de fått färg tillsätts peppar och BBQ-sås. Sänk värmen och rör runt till såsen blivit som en glace på köttbullarna - servera med salladen.