Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Fläskkotlett med krispiga jordärtskockor & gräddig sparrissås
Möra fläskkotletter med krispiga jordärtskockor och en gräddig sparrissås - en smakrik rätt som kombinerar rustik husmanskost med lyxiga smaker.
- 4 Scan fläskkotletter (gärna med ben för extra smak)
- Salt & svartpeppar
- 2 msk smör
- 1 msk rapsolja
- 1 kvist färsk timjan
Krispiga jordärtskockor
- 300 g jordärtskockor
- 2 msk vatten
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smör
- Salt & peppar
Gräddig sparrissås
- 200 g grön sparris
- 1 schalottenlök, finhackad
- 2 dl grädde
- 2 msk kycklingfond
- 1 msk smör
- 1 tsk citronsaft
- Salt & peppar
Skär sparrisen i mindre bitar, spara topparna. Fräs schalottenlök i smör tills den blir mjuk. Tillsätt sparris (utom topparna) och grädde. Låt sjuda i 5 minuter. Mixa såsen slät, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Vänd ner sparristopparna
Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek i olivolja och smör på medelhög värme i ca 4 minuter per sida. Ös med smöret och timjan de sista minuterna. Låt vila 5 minuter innan servering.