Korvstroganoff med sommarkål - Scan
Korvstroganoff med sommarkål

Korvstroganoff med sommarkål

Njut av en somrig twist på den klassiska favoriten! Korvstroganoff med sommarkål och ris - en snabb, smakrik vardagsrätt hela familjen älskar. Perfekt recept för enkla middagar.

För 4 personer
Ingredienser
  • 400 g Scan falukorv
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
  • 300 g sommarkål (eller spetskål)
  • Kokt ris
Gör så här Strimla sommarkålen tunt. Skala och finhacka löken. Skär falukorven i stavar eller halvmånar.

Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna. Fräs löken mjuk på medelvärme, ca 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa i ytterligare 1 minut. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Häll i grädde, vatten och dijonsenap. Lägg ner den strimlade kålen. Låt alltsammans småputtra i 10-15 minuter tills kålen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Strö gärna över färsk persilja vid servering.