Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden

Korvstroganoff med sommarkål
Njut av en somrig twist på den klassiska favoriten! Korvstroganoff med sommarkål och ris - en snabb, smakrik vardagsrätt hela familjen älskar. Perfekt recept för enkla middagar.
- 400 g Scan falukorv
- 1 liten gul lök
- 1 msk smör eller olja
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1 msk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
- 300 g sommarkål (eller spetskål)
- Kokt ris
Hetta upp smör eller olja i en stor stekpanna. Fräs löken mjuk på medelvärme, ca 2-3 minuter. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa i ytterligare 1 minut. Lägg i korven och stek tills den får lite färg. Häll i grädde, vatten och dijonsenap. Lägg ner den strimlade kålen. Låt alltsammans småputtra i 10-15 minuter tills kålen är mjuk men fortfarande har lite tuggmotstånd. Smaka av med salt och peppar. Strö gärna över färsk persilja vid servering.