Bästa pastasalladen med delikatessköttbullar och pestodressing

Bästa pastasalladen med delikatessköttbullar och pestodressing

Fixa denna goding kvällen innan utflykten eller stranddagen och du kommer vara allas superhero - gammal som ung!

För 4 personer
Ingredienser
  • 300 g Scan delikatessköttbullar med ost och skinka
  • 4 portioner kokt pasta t.ex. strozzapreti
  • 1 ask cocktailtomater
  • 200 g minimajs
  • 250 g oliver
  • 125 g minimozzarella
  • 1 dl pesto
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • Salt och nymalen svartpeppar
  • 1 kruka Krispsallad

Dressing

  • 3 msk pesto
  • 3 dl lättcremefraiche
  • 0,5 dl strimlad färsk basilika
  • 1 msk citronjuice
  • salt
Gör så här Koka pastan och låt svalna något, blanda med pesto, olja, vinäger. Skär minimajsen i lite mindre bitar och fräs på ihop med köttbullarna. Låt svalna något och blanda med pastan.

Toppa salladen med tomater, krispsallad, minimozzarella och basilika. Avsluta med lite god olivolja och nymalen svartpeppar.

Rör ihop pesto, cremefraiche, basilika, citron och smaka av med salt.

Servera salladen ljummen med dressingen eller kyl ner och ta med på utflykten!