Marockansk gryta

Marockansk gryta

En mustig och aromatisk gryta med underbara kryddor och riktigt mört kött - låt fantasin flöda med roliga tillbehör att toppa med!

Koka För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g rostbiff eller ytterlår
  • 2 gula lökar
  • olja
  • 500 g krossade tomater
  • 4 vitlöksklyftor - rivna
  • 2 dl kalvbuljong
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk mortlade korianderfrön
  • 1 tsk milda chiliflakes
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 citron i skivor
  • 10 torkade aprikoser - blötlagda och hackade
  • Salt och peppar

Till servering

  • Ris eller couscous
  • Granatäpplekärnor
  • Sultanrussin
  • Flagad mandel
  • Tjock naturell yoghurt
  • persilja
Gör så här Tärna köttet i ca 2x2 cm stora bitar. Bryn köttet ordentligt runt om med salt och peppar, tillsätt löken så även den får färg. Tillsätt krossade tomater vitlök, buljong samt alla kryddor. Lägg citronskivorna på toppen. Låt koka under lock i 1,5 timme.

Kontrollera att köttet blivit mört och vänd ner aprikoserna samt smaka av med salt och peppar. Servera med tillbehören som plockas som önskas av gästerna.