Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.  
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?  
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?  
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
                Tid- & temperaturguiden
                Köttkunskap
                Grillguiden
                
- 500 g Lövbiff
 - 4 st små baguetter eller dela en stor
 
Marinad
- 0,5 dl Hoisinsås
 - 1 msk Riven färsk ingefära
 - 1 Vitlöksklyfta - riven
 - 0,5 tsk Sambal oelek
 - 0,5 dl Ljus japansk soja
 - 2 msk Honung
 - 1 tsk Salt
 
Lag till grönsaker
- 1,5 dl Ättika
 - 2 dl Socker
 - 4 dl Vatten
 - 0,5 tsk Salt
 
Grönsaker i lag
- 2 dl Strimlad eller grovriven morot
 - 2 dl Strimlad kål - vit eller röd
 - 1 Röd lök tunt skivad
 
Majonäsröra
- 3 dl Majonnäs
 - 1 Lime - zest och juice
 - 1 msk Finhackad inlagd ingefära
 - Salt och ev. lite chiliflakes
 
Topping
- 1 Gurka
 - 1 Kruka färsk koriander
 - Sriracha
 
Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Strimla morötter, kål och rödlök och slå lagen över grönsakerna. Låt grönsakerna svalna i lagen och häll sedan av det mesta av vätskan.
Blanda majonnäs med lime och ingefära, smaka av med salt och chili.
Skiva gurka samt skölj och plocka koriandern.
Hetta upp en stekpanna och fräs snabbt på lövbiffen precis så den får lite färg.
Skär ett snitt i baguetten och fyll den rikligt med majonnäs, picklade grönsaker, gurka, biff och koriander. Toppa med sriracha för extra hetta.