Salamilindad olivrulle på fläskytterfilé med blomkålsgratäng

Salamilindad olivrulle på fläskytterfilé med blomkålsgratäng

Här kommer en riktig smakbomb - en ny klassiker! Dubbla gratängen och gör en stooor - det kommer gå åt, vi lovar! Gör detta till din egen paradrätt - vi lovar att inte skvallra!

För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g fläskytterfilé
  • 100 g tapenade
  • 100 g salami - tunna skivor (t.ex. fänkålssalami)
  • Salt och peppar
  • GRATÄNG
  • 1 kg blomkål - tunt skivad
  • 0,5 purjolök - slantad
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • Smör
  • Salt o peppar
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven parmesan
  • Grönsallad till servering
Gör så här Sätt ugnen på 190 grader. Skär upp köttet så du får en stor platt rektangel. Salt och peppra och lägg ut tapenaden på köttet. Rulla ihop och täck utsidan i med salami, bind stekgarn runt så rullen håller ihop. Stek i ugnen till en innertemp på 65 grader, ta ut och låt vila. Stäng inte av ugnen.

Stek på blomkål, purjolök och vitlök. Slå på vinet som får koka ner nästan helt innan grädden tillsätts - koka ner till krämig konsistens. Vill du minska fettet i rätten kan matlagningsgrädde användas - red då av med lite majsstärkelse. Lägg över blomkålsblandningen i portionsformar eller en stor. Toppa med riven parmesan och grädda i ca 15 minuter till fin färg.

Skär upp köttet och servera med blomkålsgratängen och en fräsch grönsallad.