Klassisk gratinerad kassler

Klassisk gratinerad kassler

Kassler i ugn, en klassiker som uppskattas av både barn och vuxna. Servera med ris eller potatis och ni har en härlig middag på bordet. Klart på 30 min!

Ungssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 600 g kassler
  • 1 hel purjolök
  • 2 dl lättcremefraiche
  • 1 vitlöksklyfta - riven
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 3 dl långlagrad riven ost - t.ex. prästost eller grevé
  • Salt och svartpeppar
  • 4-5 portioner potatis, ris eller pasta
  • Sallad
Gör så här Sätt ugnen på 210 grader. Skiva kasslern i ca 0,5 cm tjocka skivor, vik dem på mitten och lägg ut på ett stekbleck med kant eller i en ugnsfast form.

Skär purjolöken i passande bitar och lägg ihop med kasslern. Rör ihop cremefraichen med vitlök, Dijon, dragon samt ost och smaka av med salt och peppar (tänk på att kasslern har hög sälta i sig). Lägg ut cremefraiche blandningen på kasslern o löken. Strö gärna över lite extra ost och gratinera sedan till fin färg ca 10 minuter.

Servera med önskat tillbehör och sallad!