Bresaola sallad med vispad fetadressing

Bresaola sallad med vispad fetadressing

För 4 personer
Ingredienser
  • 20 skivor Scan Bresaola tunnskivad
  • 500g Gemsalladsblad
  • 300g Spenatblad
  • 30g Myntablad
  • 2 st Bananschalottenlök, tunnskivad
  • 400g Vattenmelon, skalad och grovtärnad
  • 1 st Granatäpplekärnor
  • 1 dl Mandelsplit, rostade
  • 4 Citronklyftor
  • Olivolja, svartpeppar och flingsalt
  • 1 sats Vispad fetadressing, se recept nedan

FETADRESSING

  • 150g Fetaost
  • 2 msk Olivolja
  • 30g Vitt bröd, blötlagt och avrunnet
  • 0,5 Citron, zest & juice
  • 0,5 klyfta Vitlök, finriven/pressad
  • Salt och svartpeppar
Gör så här Börja med att i en skål/fat blanda ihop sallad, spenat, mynta och schalottenlök.
Toppa sen med vattenmelon, bresaola, granatäpple och mandelsplit. Sätt lite citronskivor runt om, ringla på lite olja vid servering och krydda med salt och peppar. Servera med vispad fetadressing till och kanske något gott bröd.

Fetadressing:
Smula ner fetaost i en bunke och vispa lätt, gärna med maskin. Vispa sen i olivolja, blötlagt bröd, citronzest och juice samt vitlök. Vispa dressingen luftig och smaka av med salt och peppar.