Prinskorv i ugn med Äppeltzatziki

Prinskorv i ugn med Äppeltzatziki

För 4 personer
Ingredienser
  • 1 paket, 450 g Deli Prinskorv, snittade
  • 150g Morot, slantad
  • 150g Palsternacka, slantad
  • 150g Kålrot, tärnad
  • 150g Betor, ex. röd, polka, gul, bitar
  • 150g Rödlöksklyftor
  • 50g Svartkål, bitar
  • 1 dl Olja
  • Salt och Svartpeppar
  • 1,5 tsk Chiliflakes
  • 1 st Mozzarella, bruten i bitar
  • 1 sats Äppeltzatsiki, se recept nedan
  • ÄPPELTZATZIKI
  • 200g Grekisk Yoghurt
  • 1-2 klyftor Vitlök, hackad
  • 2 st Äpple, urkärnad & tärnade m skal
  • 2 msk Dill, hackad
  • 2 msk Persilja, hackad
  • 1 st Citron, zest & juice
  • 1 msk Honung
  • Salt
Gör så här Blanda rotfruktsbitar, svartkål och lökklyftor på en plåt med olja, salt och peppar.
Sätt in i ugn på 225°C i 15-20 minuter, när rotfrukter börjar kännas klara, lägg på prinskorv och ost. Sätt tillbaka i ugn och gratinera tills korven ser klar ut och osten smält och fått färg, ca 10 min.

Äppeltzatziki:
Lägg yoghurt i en bunke och rör om den. Lägg sen i resterande ingredienser och smak av med salt, honung och citron.

Servera plåten direkt på bordet med äppeltzatziki och kanske en sallad till.