Grillad asiatisk fläskytterfilé med BBQ-fried ris

Grillad asiatisk fläskytterfilé med BBQ-fried ris

Ingredienser
  • 1 Scan Fläskytterfilé asiatisk på ca 1 kg
  • FRIED RICE
  • 4 portioner färdigkokt ris
  • 1 knippe salladslök - skivad
  • 150 g sockerärtor - strimlade
  • 100 g rädisor - strimlade
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 dl finhackad kimchi
  • 1 msk ljus soja
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 1 msk neutral olja
  • 2 ägg
  • SESAMDRESSING
  • 1 dl hoisin sås
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • Rostade sesamfrön till servering
  • Färska grönsaker
Gör så här Grilla fläskytterfilén på hög värme för att få en fin grillyta och lägg den sedan på grillens ytterkant och låt den gå på indirekt värme upp till 65-70 grader. Låt köttet vila under folie medan du gör de övriga tillbehören.

Hetta upp en stekplåt eller panna på grillen (eller spisen) och fräs på ris och grönsaker i olja och sesamolja. Tillsätt ingefära, kimchi, ägg och soja. Fräs runt tills det fått fin färg.

Blanda hoisin sås med majonnäs, sesamolja och sesamfrön.

Skär upp köttet i skivor och servera gärna med lite färska grönsaker.