Flintastek original tacos med grillad tomatsalsa

Flintastek original tacos med grillad tomatsalsa

Ingredienser
  • 1 Scan Flintastek original ca 1 kg
  • GRILLAD SALSA
  • 400 g blandade cocktailtomater
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 1 mild-medelstark chili - tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • Salt
  • LIMEMAJO
  • 1 ägg
  • 2 tsk vinäger
  • 3 krm salt
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 1 lime - zest och juice
  • INLAGD CHILI
  • 3 st milda gröna chilifrukter
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 150 g fetaost
  • 2 st avokado - skalad o skivad
  • sallad, rädisor
Gör så här Skär ner tomaterna och lägg på ett folieark tillsammans med lök och chili. Vik upp kanterna och tillsätt olja, vinäger och salt. Förslut foliepaketet i toppen och ställ på grillens ytterkant och låt koka ihop i ca 30 min till en härlig salsa.

Grilla flintasteken på medelvarm grill till ca 68 grader i innertemperatur. Låt köttet vila under folie minst 10 minuter innan det skärs upp.

Mixa ägg, vinäger och Dijon med olja som tillsätts lite i taget. Smaksätt majonnäsen med lime och salt.

Gör en lag av ättika och socker. Skiva chilifrukten och slå över lagen. Servera köttet med salsa, majo, picklad chili samt färska grönsaker och tortillabröd!