Ugnsstekt falukorv med bostongurka och spritsat potatismos

Ugnsstekt falukorv med bostongurka och spritsat potatismos

KokaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g falukorv
  • Ketchup
  • 100 g riven ost
  • FYLLNING
  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl bostongurka
  • 1 msk senap
  • Salt och peppar
  • POTATISMOS
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 äggulor
  • Salt
Gör så här Gör så här: Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten. Vispa till ett jämt och fluffigt mos med mjölk och smör. Smaka av med vitpeppar och salt. Rör ner äggulorna sist när moset hunnit svalna lite. Lägg moset i en spritspåse med stjärntyll. (Det går precis lika bra att klicka ut moset med sked). Sätt ugnen på 210 grader. Blanda crème fraiche, bostongurka och senap i en skål. Smaka av med salt och peppar. Skåra falukorven med snitt rakt över utan att nå botten, lägg i en ugnsfast form. Lägg bostonfyllningen i mitten. Toppa korven med ketchup och riven ost. Spritsa toppar av moset runt om falukorven. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter till rätten fått en härligt, krispig och gyllene yta. Servera med valfri sallad.