Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 6 st Högrevsburgare a 150g
- 12 skivor hamburgerost, cheddar
- 1 st saltgurka, medelstor
- 3 dl majonnäs
- 1 dl barbecuesås
- 2 st gula lökar (eller köp färdiga lökringar)
- 2,5 dl vetemjöl
- 2,5 dl ljus lager, lättöl
- 1 äggula
- 2 nypor salt (ca ½ tsk, smaka av)
- 1 liter frityrolja
- 12 skivor Scan Bacon
2. För att göra dressingen, finhacka saltgurkan och krama ur eventuell vätska. Blanda gurkan med majonnäs och barbecuesås. Låt stå kallt.
3. Blanda ihop mjöl, öl, äggula och salt till frityrsmeten (du kan även köpa färdig frityrsmet eller till och med färdiga lökringar om du föredrar). Häll frityroljan i en lämplig kastrull. (Ha ett lock i beredskap för att släcka eventuell frityrbrand och var försiktig med den varma oljan under och efter användning.)
4. Skala löken och skär den i ringar. Vänd ringarna i rikligt med frityrsmet. Fritera och lägg på papper för att rinna av.
5. Stek bacon krispigt och gyllene.
MONTERING:
1. Rosta båda bröden snabbt på ovan- och undersidan i torr panna eller på grillgallret så att de blir krispiga och gyllene.
2. Lägg en klick majonnäs på bottenbrödet. Lägg ostburgaren ovanpå, sedan en stor nyfriterad lökring eller två mindre och två skivor fint stekt bacon. Stryk dressing i locket och lägg det överst. Done och bara att börja umami-moff!