Pappardelle med tryffelsalami

Pappardelle med tryffelsalami

För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Pappardelle-pasta
  • 3 Schalottenlökar, större sort
  • 1 paket Scan Tryffelsalami
  • 300 g Shiitakesvamp eller skogschampinjoner
  • 30 g Smör
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 3 Äggulor
  • 50 g Lagrad parmesanost
  • 1 Tryffel från Gotland
  • Salt & Peppar
  • Vattenkrasse till garnering
Gör så här 1. Koka upp rikligt med pastavatten, salta.

2. Rensa svampen, skala och finhacka
schalottenlöken, strimla tryffelsalamin.

3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, pastan ska vara al dente.

4. Stek svampen i smör, tillsätt schalottenlök och pressa ner vitlöksklyftan. Låt steka under omrörning i några minuter. Tillsätt
tryffelsalamin, rör runt och blanda direkt med den avhällda pastan.

5. Vänd ner äggulorna och finriven parmesan. Krydda med salt och svartpeppar från kvarn. Tänk på att parmesan bidrar med sälta.

6. Toppa pastan med parmesan och vattenkrasse. Avrunda med att riva över färsk tryffel.

7. Servera med krispig grönsallad och gärna ett glas Barolo. Bon Apetit.