Margherita Korvstroganoff

Margherita Korvstroganoff

Steka För 4 personer
Ingredienser
  • 400g Scan Falukorv
  • 1 st stor gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 pkt havregrädde
  • 3 dl Smetana
  • 1 dl små semitorkade tomater, avrunna
  • 2 tsk smulad oregano
  • 1 st citron, zest
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar

Till servering

  • 125 g buffelmozzarella
  • 3 dl matvete
  • 2 dl finhackad persilja och basilika
  • 2 stånd broccoli
  • 4 msk olivolja
Gör så här Skär Falukorven i stavar om ca 1,5 x 1,5 cm. Lägg ner dem i pannan och bryn vackert gyllene i smöret och olivoljan.

Skiva löken i tunna halvmånar och stek den på låg värme i samma panna som Falukorven tills den är alldeles mjuk och glansig men inte brynt.

Lägg ner tomatpuré och låt den stekas i någon minut, då blir smaken rundare. Lägg även ner dijonsenap, smulad oregano och semitorkade tomater och rör om tills allt är jämnt fördelat.

Häll på havregrädden och Smetana och rör samman till en jämn gryta. Låt koka upp någon minut. Smetana är en rysk syrad grädde vilket passar extra bra då originalrätten kommer från Ryssland.

Smaka av med salt, peppar och späd ev. med någon matsked vatten till just den konsistens du tycker om. Vänd ner citronzesten strax innan servering för att inte förlora dess fräscha och upplyftande smak.

Servera din Margherita Korvstroganoff med nykokt al dente matvete med sin härligt nötiga smak, riv upp några saftiga bitar av syrlig och mjölkig mozzarella och ringla över en god olivolja. Toppa med massor av finhackade fräscha örter, någon extra semitorkad tomat och krispig lätt ångad broccoli!