Medelhavsgratinerad falukorv med vitlöksstekta gnocchi

Medelhavsgratinerad falukorv med vitlöksstekta gnocchi

StekaUngssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 500 g Scan Faluish
  • 2 msk olivolja
  • 2 st mozzarella, halverade och tunnskivade
  • 1 dl soltorkade tomater, kvartade
  • ½ dl oliver, grovdelade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 10 st basilikablad, rivna
  • 1 dl parmesan, nyriven
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Vitlöksstekt Gnocchi

  • 2 påse gnocchi (ca 1 kg)
  • 50 g smör
  • 3 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar
Gör så här Tag en ugnsfast form och pensla botten med olja.
Skiva faluish och varva den sen med mozzarella i formen.
Fördela soltorkad tomat, oliver och vitlök över korvskivorna och strö sen över ost och krydda med salt och peppar.
Sätt in i ugn på 225°C i ca 15-20 minuter, tills korven och osten har fått fin färg.

Vitlöksstekt Gnocchi:
Koka upp välsaltat vatten och koka gnocchin i ca 2 minuter, slå av vatten och lägg upp på ett fat.
Låt svalna i 10 minuter.
Hetta upp en panna med smör och lägg i gnocchi och stek dem gyllenbruna.
När de börjar få färg, lägg i vitlök och stek tills den också blir gyllenbrun.
Ta av från värmen, krydda med salt och peppar, servera direkt.