Franskstek Scan rapsgriskottlett på planka med baconlindad potatiscrisp, rökt tomatemulsion och senapsbönor
Franskstek Scan rapsgriskottlett på planka med baconlindad potatiscrisp, rökt tomatemulsion och senapsbönor

Franskstek Scan rapsgriskottlett på planka med baconlindad potatiscrisp, rökt tomatemulsion och senapsbönor

Ugnssteka För 4 personer
Ingredienser
  • 800 g Scan Rapsgriskottlett i bit med ben
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fransk senap
  • 1 dl panko, grovt rivet ströbröd
  • 1 msk franska örter

Rökt tomatemulsion

  • 5 tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk hickory smoked liquid
  • 1 äggvita
  • 3 dl rapsolja
  • salt och peppar

Baconlindad potatiscrisp

  • 1 kg mjölig potatis med skal
  • 100 g riven cheddar
  • 2 äggulor
  • 1 pkt Scan bacon
  • 2 ägg
  • 3 dl panko, grovt rivet ströbröd
  • frityrolja

Senapsbönor

  • 2 silverlök
  • 200 g blandade gröna bönor (haricots vert, sockerärter)
  • 1 msk fransk senap
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk honung
  • 1 dl olivolja
Gör så här Sätt ugnen på 150°. Bryn kotlettraden i panna med smör och rapsolja, pensla på senap. Blanda panko med örterna, klappa på kotletten och stek klart i ugn på 150° till en innertemp på 65°.

Dela tomaterna, pressa ut kärnorna. Krydda med vitlök, timjan och hickory. Torka i ugn 150° ca 1 tim. Mixa tomatköttet med äggvita och droppa oljan i droppvis.

Koka potatisen med skal, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt riven cheddar, rör i äggulorna, salta och peppra. Rör tills blandningen är smidig och fast, kyl. Rulla avlånga bollar med ½ skivor bacon runt. Ställ kallt. Vispa upp ägg och panera potatiscrispen, först i ägg, sedan i panko. . Fritera i 180° olja till gyllenbruna. Låt rinna av på papper.

Tunnskiva löken och blanda med övriga ingredienser.