Med vår mångåriga kunskap hjälper vi till i stöket och ser till så att den där varma julkänslan verkligen kommer fram.
Vad är det för skillnad på tuffa och ädla detaljer? Hur får du till den perfekta rosafärgade insidan på oxfilén?
Hur påverkas köttkvalitén av uppfödningen? Vad händer när kött möras och vad innebär egentligen torrsaltning?
I denna grillguide delar vi med oss av våra erfarenheter, kunskaper och handfasta tips om hur du grillar kött, röker kött, preppar och marinerar... Julguiden
Tid- & temperaturguiden
Köttkunskap
Grillguiden
- 1 pkt Scan Järpish Rotfrukt
- 4-8 st tortilla eller pitabröd
- 1 sats rödbetshummus, se recept nedan
- 50 g ruccolasallad
- 1 st rödlök, tunt skivad
- 100 g fetaost, smulad
- 8 st soltorkade kalamataoliver, skivade
Rödbetshummus
- 100 g kikärtor, kokta och avrunna
- 300 g rödbetor, kokta & skalade
- 100 g färskost
- 1-2 klyftor vitlök, pressad
- ½ msk spiskummin
- 1 msk sesamfrön, rostade
- 1-2 msk olivolja
- ½ pressad citron
- salt och peppar
Rödbetshummus:
Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med rödbetor, färskost,
vitlök, spiskummin, sesamfrön, samt olivoljan och juicen från halva citronen.
Mixa och smaka av. Tillsätt eventuellt ytterligare lite citronsaft.