Rökt lammfiol med vinägerbakade rödlökar

Rökt lammfiol med vinägerbakade rödlökar

För 4 personer
Ingredienser
  • 200-300 g Scan rökt lammfiol, tunnskivad
  • 4 rödlök, halverade
  • 1 ½ dl balsamicovinäger
  • ¼ dl råsocker
  • salt
  • peppar
  • 8-16 lagerblad

Tillbehör

  • friterad grönkål
Gör så här Blanda vinäger, socker, salt och peppar. Lägg lökhalvorna i en påse och slå på blandningen, dra ut luft och knyt. Marinera några timmar, gärna över natten.

Ta ur lökhalvorna och lägg i ugnsfast form, sätt i 1-2 lagerblad per halva och sätt sedan in i ugn på 150°C i 1-2 timmar. Dela upp halvorna lite och lägg på den skivade lammfiolen, toppa med lite salt och peppar.

Ta bort stjälkarna från grönkålen och skär i chips-stora bitar. Fritera bitarna snabbt i t ex solrosolja i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Salta och lägg ovanpå lammfiolen.